Lunine mene v astrologiji

luninefazeLuna, zaradi svoje bližine in močne gravitacije zelo močno vpliva na življenje na Zemlji. Ker je vidna s prostim očesom jo ljudje opazujejo že tisočletja. Odkrili so njen vpliv na pojave kot so plima, oseka, vreme, rast rastlin, menstruacijski cikel, porod in vedenje živali. Močno pa vpliva tudi na človekovo počutje saj njegovo telo vsebuje 70% vode. Sledenje njenim menam nas poveže z cikličnem ritmom narave in nam je v pomoč pri raznih življenjski opravilih, kot so prehrana , nega telesa, hišna opravila, nabiranje zelišč in delo n vrtu.

Mlaj

Ob mlaju sta Luna in Sonce v istem znamenju (konjunkciji), zato je energija močno skoncentrira in usmerjena v začetek novega cikla. Ugodna je za nove začetke, nove projekte, za planiranje, pripravo načrtov in rast. V tem času najlažje opuščamo slabe razvade. Več se družimo in komuniciramo z drugimi. Ker se energija obnavlja, to ugodno vpliva na zdravje in okrevanje. Apetit je povečan. Smo čustveno nemirni in nepotrpežljivi.

Prvi krajec

Ob prvem krajcu, ko sta Sonce in Luna v neugodnem položaju (v kvadratu), se pojavijo težave, povečuje se nestrpnost in napetost, kot tudi potreba po angažiranju, da bi se realizirali načrti, ki smo si jih zadali ob mlaju. Energija je napeta in vročična, lahko pa jo konstruktivno uporabimo za usmerjanje energije k želenemu cilju. Vrhunec napetosti je tri dni pred polno Luno. Zaradi stresa in močne napetosti v tem času, potrebujemo več počitka.

Polna Luna

Energija polne Lune, ko sta Sonce in Luna v opoziciji, je razdražljiva, vročična in zelo stresna. V tem času smo bolj občutljivi, čustveno nestabilni in zato bolj eksplozivni in razdražljivi. Težko se vživljamo v potrebe drugih. Napetost energij raste, kar lahko čutimo že nekaj dni pred nastopom polne Lune. V tem času se poveča nestrpnost in agresija, zato je tudi več nesreč. Priporočljivo je, da se umirimo in zmanjšamo aktivnosti.

Zadnji krajec

Ob nastopu zadnjega krajca, ko sta Sonce in Luna ponovno v kvadratu, pa se energija počasi umirja. Pridobimo vpogled nad celotnim dogajanjem tokom Luninega cikla. To je čas zaključevanja in manifestacije zamisli. Začnemo se pripravljati na nov cikel, ki se bo začel z novim mlajem. Ker se energija umiri, jo lahko koristno uporabimo za aktivnosti in korigiranje napak preteklega cikla. Napetost pa lahko nastane zato, ker se staro, že poznano, zaključuje, novo pa še nima oblike. Smo bolj introvertirani in nagnjeni poglabljanju vase. Priporočljivo se je razstrupiti in očistiti telo ter se spočiti in obnoviti moči za nov cikel. V tem obdobju pijte veliko vode.