Lunine mene v astrologiji

Luna, zaradi svoje bližine in močne gravitacije zelo močno vpliva na življenje na Zemlji. Ker je vidna s prostim očesom jo ljudje opazujejo že tisočletja. Odkrili so njen vpliv na pojave kot so plima, oseka, vreme, rast rastlin, menstruacijski cikel, porod in vedenje živali. Močno pa vpliva tudi na človekovo počutje saj njegovo telo vsebuje 70% vode. Sledenje njenim menam…

Več

Mrki v astrologiji

Stara ljudstva so s strahospoštovanjem opazovala pojave mrkov na nebu. Smatrali so, da so mrki zelo močni pokazatelji dobrega ali zla….

Več

O mrkih

Mrki so precej pogost in zanimiv astronomski pojav. Poznamo dve vrsti mrkov: Sončni in Lunin mrk….

Več

Retrogradnost planetov

Gibanje planeta poteka na tri načine:

direktno gibanje,
stacionarno gibanje (iz Zemlje zgleda, kot da se planet ne premika),
retrogradno gibanje (iz Zemlje zgleda, kot da se planet giblje vzvratno)….

Več

Vedeževanje – tehnike

astrologija, vedeževanje iz kart, rune, numerologija, yijing, vedeževanje iz kavne in čajne usedline, fiziognomika, vedeževanje iz dlani, grafologija, vedeževanje s kristali, sanjanje, kristalna krogla…

Več

Vedeževanje skozi zgodovino

Vedeževanje je postopek, v katerem se napovedujejo dogodki, ki se bodo zgodili v prihodnosti. Ker je ljudi že od nekdaj zanimalo, kaj jim prinaša prihodnost, se je skozi zgodovino razvilo veliko različnih načinov vedeževanja….

Več

Karmična astrologija

To je veja astrologije, ki preučuje vpliv karme na naše življenje in nas uči kako izstopiti iz nenehnega kroga ponavljanj oziroma kako osvoboditi zajezeno energijo….

Več

Zgodovina astrologije

Ljudje so že od nekdaj opazovali nebo. Opazili so, da se zvezde in planeti gibljejo po nekem ritmu. Znanje o tem so začeli koristno uporabljati. Nastali so prvi koledarji, s katerimi so si organizirali življenje….

Več